myspace counter
Mikael Skogqvist » Blog Archive » KHL – Nej tack..

KHL – Nej tack..

januari 26th, 2010 by Mikael Skogqvist

För mig är en ev. internationalisering av hockeyn allt annat än positivt. Jag bryr mig väldigt lite om ishockey utanför Sveriges gränser. Jag tycker det är ointressant och tråkigt.

Många pratar om att Elitserien inte finns om ett par år och att vi därför måste hoppa på tåget nu. Här har jag inte hängt med. Jag vet att det finns lag i Elitserien som utreder möjligheten till att eventuellt starta en europeisk liga och andra svenska lag (därbland AIK) som uttryckt en vilja att lämna svensk hockey.  Elitseriens utformning kommer se ut som den gör idag i minst 2 år till. Vad som händer sen vet ingen i dagsläget.  En nationell liga kommer självklart alltid att finnas kvar.

Sluta dröm säger många.  Drömmen är det största skälet att jag är AIK:are och att jag orkar bry mig. Jag vill vinna SM-guld igen. Gulden 82 och 84 gjorde mig till AIK:are.

Jag tror  att den definitiva dödsstöten mot Svensk hockey skulle vara att serien i framtiden skulle fortsätta vara uppbyggd som den är i dag – en ”stängd” Elitserie där omsättningen av lag är minimal. Är man sämst i Elitserien skall man degraderas och är man bäst i serien under skall man avancera.  Om Allsvenskan vore en rak serie där lag 1-2 går direkt till Elitserien så skulle AIK och många andra lag ha fullt hus idag. Drömmen skulle inte kännas så långt borta.

2002 myntade jag uttrycket ”SHL – Hockeymördare” i samband med en protest mot Svenska Hockeyligan som jag var initiativtagare till. (artikel). Detta är ett uttryck som i allra högsta grad lever kvar än idag. Vad har hänt sen dess? Lag som AIK och Nyköping har inte klarat av sin elitlicens och tvångsdegraderats i seriesystemet medans andra lag som Hammarby och Halmstad gått i konkurs och lagt ner sina verksamheter.  Allt medans de styrande inom svensk hockey står och tittar på.

Där skulle jag hellre se att AIK och andra lag och supportrar skulle lägga ner sin kraft, än att fly svensk hockey för någonting där framtiden är minst lika oviss som elitseriens vara eller inte.

Heja AIK!

Andra Bloggar om: , , ,

Postat i AIK, Idrott, Ishockey, Sport

Lämna Kommentar