myspace counter
Mikael Skogqvist » Blog Archive » Ishockeyföreningens Årsmöte

Ishockeyföreningens Årsmöte

augusti 14th, 2009 by Mikael Skogqvist

Aik2.jpg

Som väntat kom årsmötet att handla mycket om det dåliga resultatet på marknadssidan, samt om bolagiseringen.

Mötet öppnades med ett välkomnade av ordförande Mats Hedenström. Efter punkten om mötets behöriga utlysande gjordes ett kort avbrott där A-lagsspelarna kallades upp varpå de nya spelarna kort presenterades och där vi fick chansen att ställa frågor. Roger Melin intervjuades kort och den sedvanliga prisutdelningen ägde rum innan mötet sedan fortsatte.

Årsredovisningen framfördes av Anders Johrén där de frågor som dök upp inte helt oväntat handlade om det dåliga ekonomiska resultatet. Styrelsen var självkritisk och menade att man var alldeles för naiv i sin budget på marknadssidan samt att man brast i kommunikation med marknadsansvarig. Man pekade också på att rådande konjunkturläge spelat en stor roll.

På min fråga om varför de tystat ned det dåliga resultatet så blev svaret att det berodde på flera faktorer. Dels hade det av publika skäl att göra, samt att man inte ville skapa oro bland spelare/anställda. Det hade även med att man inte ville gå ut med några siffror före det att elitlicensen var i hamn.

Nästa stora fråga handlade om bolagiseringen, där det egentligen inte blev så mycket diskussion. På frågan om alternativ, så fanns det inga. AIK behöver kapital för att täcka upp sitt underskott, samt för att kunna fortsätta sin satsning mot elitserien. Genom bolagisering räknar man med att få in ca 20 miljoner där företag står för ungefär hälften. Förslaget är att en aktiepost (500 aktier á 12.50 kr) skall kosta 6250 kronor.

Senare var det dags för val av ny styrelse. Årsmötet gick på valberedningens förslag. Torbjörn (Tobbe) Lundin gick upp och presenterade sig själv och besvarade på en del frågor. Han berättade bland annat att han i många år arbetat inom Bonniergruppen som annonschef och han nu arbetade som konsult mot kommuner/idrottsföreningar med bl.a anläggningsfrågor. Han har haft chefsbefattning i över 20 år och han beskriver sitt ledarskap som ödmjukt men oerhört resultatinriktat.

Slutligen är jag lite förvånad över att inte AIKs damer samt J-18( BJ) var på mötet. Skälet till detta vet jag inte, men visst kunde man lägga ner några extra minuter på att ge hyllningar för de SM-guld dessa lag bidragit till?

Jag är en usel antecknare och minnet är inte alltid på topp, så en hel del felaktigheter förekommer säkert i min sammanfattning.

Mina personliga åsikter kvarstår. Jag förstår det dilemma styrelsen hade, när det  i december månad stod klart att man på marknadssidan låg 10 miljoner kronor sämre till  än budgeterat. Jag är dock fortfarande väldigt bitter över att man valde den tysta vägen.

Heja AIK!

Andra Bloggar om: , ,

AIK, Golden Hill

Postat i AIK, Ishockey, Sport

Lämna Kommentar